8.12.2018. 8:57
0
Goran Kovačević: BiH je okupirana zemlja
Bosna i Hercegovina je nešto što postoji na papiru. Suštinski, imamo okupiranu zemlju, rekao je to profesor na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dr. Goran Kovačević, tokom gostovanja u Newsroomu N1 televizije.

„Imamo dvije politike, profilirane kroz gospodina Milorad Dodika i gospodina Dragana Čovića. Oni su namjesnici okupacijske politike koja dolazi iz Beograda i Zagreba“, smatra Kovačević.

On je kao prilog svojim tvrdnjama naveo to da se u bh. entitetu Republika Srpska izučava historija susjedne Srbije dok se BiH spominje kao neka teritorija. Rekao je da se na većinskom bošnjačkom prostoru ući otomanska historija, dok se u većinski hrvatskim kantonima ući historija susjedne Hrvatske.

„Takva politika se profilira kroz obrazovni sistem Bosne i Hercegovine već 25 godina“, rekao je Kovačević, dodajući da je, između ostalog, i iz tog razloga važno da Bosna i Hercegovina uđe u NATO, jer bi se, smatra, zaustavilo dalje širenje utjecaja susjednih zemalja na Bosnu i Hercegovinu.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.