9.12.2018. 10:58
0
Vojin Mijatović: BiH je najljepša država za život
Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović poručio je tokom gostovanja na Face TV da nema rezervnu domovinu i da je njegova jedina domovina Bosna i Hercegovina.
- Ovo je najljepša država za život na ovim prostorima. Onog dana kada se otarasimo ovih političara tek će tada građani shvatiti koliko je ovo lijepa država. Mi živimo u rijalitiju posljednjih 15 godina sigurno - kazao je Mijatović.

Posebno interesantan komentar Mijatović je imao za Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a kojeg naziva estradnim umjetnikom.

- Oni su svi klasični politički klovnovi. Dodik je otišao u estradu. Jako dobro to radi i prolazi mu još bolje. Histerija koju Dodik pokušava da sprovede od kada je član Predsjedništva BiH postaje smiješna. On će uvesti BiH u NATO. Ja sam bio fasciniran kako sarajevski mediji uzimaju izjave od Dodika, oni se tresu. Zanimljivo je da, kada dođu vlasnici kapitala, onda može bilo koja zastava - rekao je Mijatović.

MIjatović smatra da je budućnost BiH u NATO-u i da o tome ne bi trebalo biti rasprave.

- Ulazak BiH u NATO je jedina garancija da nijedna majka ne zaplače u BiH pred svojim djetetom. To ne smije biti priča za raspravu, i tačka. Ja isto pričam i kćerci od 13 godina. Moji su svi komunisti bili. Svi smo mi isti. Sudbinu dijelimo. Dodik smatra da sve srpsko počinje od kada je on na vlasti. Isto kao što Bošnjaci misle da oni postoje od kada je Alije Izetbegovića. Da malo čitamo znali bi to - kazao je Mijatović.

Poručio je da su BiH potrebne reforme i jaka država.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.