10.12.2018. 13:19
0
Veljko Ražnatović osuđen u Banjoj Luci
Veljko Ražnatović (22), sin folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, osuđen je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci na novčanu kaznu od 800 maraka zbog tuče na parkingu hotela "San" u Laktašima u aprilu 2017. godine.

Zajedno s Ražnatovićem na istu kaznu osuđena su i trojica njegovih prijatelja, i to kum Miloš Ećim (22), inače sin Ljubana Ećima, te Nemanja Đurić (23). Najstrožiju kaznu dobio je Jovan Marjanović, radnik Narodne skupštine RS, kojem je izrečena kazna od 1.000 KM. Svi su proglašeni krivima za nasilničko ponašanje, a presudi je prethodilo sklapanje sporazuma o priznanju krivice s Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci. Zanimljivo je da je Ražnatoviću presuda izrečena na 22. rođendan.

Sukob se dogodio 3. aprila oko 20 sati na parkingu u Karađorđevoj ulici u blizini hotela ''San'' u Laktašima, a tom prilikom je povrijeđen Petar Zolak. U optužnici se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između dvije grupe mladića.

U općoj tuči korištene su drvene palice, među kojima i držalica za sjekiru, metalne šipke i metalni ključ, a odjeknula su i dva pucnja iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja. U optužnici se, međutim, ne precizira o kojem je oružju riječ i ko je pucao, jer na licu mjesta nisu pronađene čahure, ali je više svjedoka potvrdilo da je došlo do pucnjave, piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.