11.12.2018. 20:02
5
Hadžović-Džuvo jedno od imena koje se spominje kao buduća ministrica zdravstva u KS
Imena novih ministara u Vladi Kantona Sarajevo mogla bi se znati do srijede.

Mandatar za sastav nove Vlade KS je Edin Forto iz Naše stranke, dok će ministarske pozicije biti podijeljene između dva bloka; SDP-a, DF-a i Naše stranke s jedne i SBB-a, NiP-a i NBL-a sa druge strane.

Za sada se zna da će ministre u Ministarstvo kulture i Ministarstvo za boračka pitanja predložiti SBB. Taj blok će imati priliku ponuditi i kandidate za ministre: finansija, obrazovanja, privrede kao i ministra MUP-a KS. 

Ministre u ostalih šest ministarstva; komunalna privreda, rad i socijalna politika, pravda i uprava, zdravstvo, prostorno uređenje te saobraćaj ponudit će političke partije iz „BH Bloka“.

Iako se njeno ime do sada nije spominjalo u kontekstu buduće Vlade KS, postoje prijedlozi da nova ministrica zdravstva u Kantonu Sarajevu bude prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo. 

Profesorica Hadžović-Džuvo bivša je dekanesa Medicinskog fakulteta. 

Kako prenosi Patria, sa te pozicije smijenjena je nasilno, godinu nakon imenovanja dr. Sebije Izetbegović na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, pa je ta smjena ocijenjena kao politička. 

Dr. Hadžović-Džuvo školovala se na Medicinskom fakultetu u Sarajevo kao i na više medicinskih ustanova u inostranstvu. Autor je više udžbenika i praktikuma iz oblasti medicinskih nauka.  


( Patria / Lejla Trle)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.