13.12.2018. 9:31
0
Pogledajte koja će ministarstva dobiti "stranke šestorke" u Kantonu Sarajevo
Danas će u večernjim satima biti održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka koje će činiti izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo kako bi bila dogovorena imena kandidata za 12 ministarstava u Vladi KS.

Prema raspodjeli Narod i pravda je dobio četiri ministarstva i to Ministarstvo finansija, privrede, unutrašnjih poslova i obrazovanja i nauke. Iako je resor obrazovanja trebao pripasti NBL-u potvrđeno nam je da ta stranka ostaje bez ijednog ministarstva. NBL će, bez obzira na sve podržati novu Vladu KS, kao i Budžet i sve druge procese koji su važni za građane KS. 

SBB je tražio i dobio Ministarstvo za boračka pitanja i kulturu i sport. 

U bloku lijevih stranaka Naša stranka, SDP BiH i DF podijeljeno je šest ministarstava. Naša stranka će osim premijera Edina Forte imati i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture te Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša. 

SDP BiH bi trebao dati kandidate za Ministarstvo pravde i uprave, Ministarstvo rada i socijalne politike te Ministarstvo saobraćaja. Još uvijek je nejasno ko će ponuditi kandidata za ministra zdravstva da li DF ili SDP BiH. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.