14.12.2018. 15:12
0
SOS Dječija sela obilježila 24 godine rada i zahvalili se kompanijama donatorima
SOS Dječija sela BiH su kraj godine i sumiranje rezultata obilježili uručivanjem zahvalnica predstavnicima kompanija i medijskih kuća za posvećenu i kontinuiranu podršku radu ove organizacije.
Proteklih godina ukupno 4.661 kompanija je barem jednom uplatila donaciju. Najmanji pojedinačni iznos donacije je jedna konvertibilna marka, a najveći 112.851 KM. Među ovim kompanijama ima onih koji su čak 99 puta uplatili donaciju ili onih koji su 16 godina zaredom najbolji prijatelji SOS porodice.

Pored prijatelja u korporativnom svijetu, protekle godine su bile u znaku podrške medija iz cijele BiH, pa su organizatori pripremili zahvalnice i za brojne medijske kuće iz naše zemlje. Za podršku radu SOS DS BiH zahvalnicu je dobio i portal Source.ba.

Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH, podsjetio je da već 24 godine rade u BiH.

"Ovaj put smo odlučili da pozovemo prijatelje i da im se zahvalimo jer ne bi bilo moguće da radimo ovo po čemu smo prepoznati bez podrške prijatelja", pojasnio je Omanović.

Njihov cilj je, kako je kazao, da osiguraju da djeca odrastaju u toplom porodičnom okruženju, okružena ljubavlju, brigom i osjećajem sigurnosti.

"UN konvencija o zaštiti dječijih prava, SOS misija, pa i misija mnogih drugih sestrinskih organizacija u svojim vizijama imaju da svako dijete treba porodicu. Naš osnovni cilj je da pokušamo djeci bez roditeljskog staranja omogućiti porodicu, da odrastaju u porodičnom okruženju. U BiH radimo sa preko 800 porodica, sa više od 1.500 djece, podržavamo ostanak djece u tim porodicama", poručio je Omanović.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.