15.12.2018. 15:30
0
Milan Dunović: Skoro pola Hrvatske nije podržalo Deklaraciju o pomoći HDZ-u BiH
Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović oglasio se povodom Deklaracije koju je usvojio Hrvatski Sabor.

„Jučerašnjim usvajanjem takozvane Deklaracije o položaju Hrvata u Hrvatskom Saboru, još jednom se pokazalo kao potpuno tačnim ono što mi u Demokratskoj fronti već mjesecima govorimo, a govorimo da se radi o direktnom miješanju Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, sa ciljem osiguravanja vječne vladavine jedne stranke u Bosni i Hercegovini, te pokušaju suspendovanja demokratije, kazao je danas Milan Dunović, član Glavnog odbora i Predsjedništva DF-a.

„Međutim, ovdje valja primjetiti da skoro polovina Hrvatske nije podržala takozvanu Deklaraciju. Od 151 zastupnika u Saboru, tek je 81 zastupnik glasao za nastavak diplomatske agresije Hrvatske nad Bosnom i Hercegovinom. Ta činjenica govori da je hrvatska javnost po ovom pitanju itekako podijeljenja. Ovdje se, na neki način, i ne radi od Deklaraciji Hrvatskog sabora, nego o Deklaraciji HDZ-a Hrvatske o podršci HDZ-u Bosne i Hercegovine, pa se prije može reći da je Hrvatski Sabor od strane HDZ-ova zloupotrijebljen kako bi se pružila pomoć, ne hrvatskom narodu u BiH, nego HDZ-u BiH“, rekao je Dunović.

Isto tako valja naglasiti, dodaje Dunović, da Deklaracija o podršci HDZ-u, može biti izrazito korisna za sagledavanje ukupnog političkog ambijenta i atmosfere histerije koju kreiraju radikalno desničarski i neonacistički krugovi iz susjedne Hrvatske, histerije od koje se svi razumni ljudi u Hrvatskoj pomalo ograđuju.

„Sada će svima u Evropskoj uniji, gdje je diplomatska agresija Hrvatske doživjela potpuni debakl, biti još jasnije namjere tih radikalno-desničarskih elemenata iz Hrvatske. Meni je naprosto žao što su neke provobitne kvalifikacije iz takozvane Deklaracije ublažene, i što ih se pokušava umotati u neke uljuđene forme, ali i ovakava Deklaracija može biti jako korisna. Žurimo da je isprintamo u što više primjeraka i da je prilikom sastanaka sa kolegama, evropskim i svjetskim zvaničnicima, pokazujemo kao primjer političkog besčašća i bezobrazluka“, zaključio je Dunović.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.