15.12.2018. 20:04
1
"Vijeće ministara će biti formirano do kraja januara, najduže će se čekati na formiranje vlasti u FBiH"
FOTO: NAP
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović danas je u Orašju održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Posavske na kojem je raspravljano o aktualnoj političkoj situaciji u toj županiji, te o pripremama za implementaciju izbornih rezultata.

U izjavi za medije Čović je istakao da je razgovarano o aktualnom stanju u županiji i stanju u tri općine u Posavini.

- Informiran sam o tome što radi stranka, kako na lokalnoj razini općinskih odbora tako i na županijskoj razini kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata s jedne strane. A s druge strane sam ja opet informirao što je to što mi radimo na ovoj središnjoj razini kako bi vlast bila uspostavljena, s jedne strane uz puno sudjelovanje Hrvatske demokratske zajednice odnosno Hrvatskog narodnog sabora koji predvodimo, a s druge strane opet da realiziramo i naše obveze oko izbornog zakona i mislim da samo dosta detaljno oko toga informirani i s moje strane i ja od strane predsjednika županijskog odbora - rekao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodao je da mu se čini realnim da na osnovu tako dobrog rezultata koji imaju u toj županiji mogu u narednih najdalje mjesec dana imati vladu. Kazao je kako je bitno da i sadašnja izvršna vlast donese sve nužne odluke kada je u pitanju financiranje za iduću godinu, znači proračun, "da možemo napraviti jednu kvalitetnu vladu". 

- Informirao sam ih oko onoga što radimo kada su u pitanju domovi naroda u uvjerenju da mi imamo onu kvalitetnu većinu koja nam treba i u toj većini svakako treba jedna osoba koja će doći iz ove Posavske županije, ali ono što mi je najvažnije da vidimo atmosferu u kojoj se mi već sada trebamo pripremati za neke naredne izbore, to je jednostavno ono što moramo razmišljati i kako kvalitetu rezultata ovih izbora moramo implemenirati na više razine vlasti - kazao je Čović.

Istakao je da će vjerojatno najduže čekati što se tiče federalne razine vlasti, jer misli da će Vijeće ministara biti formirano do kraja 1. mjeseca, a do tad se nada i županijskoj vladi u Posavini.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina Đuro Topić kako je na sastanku izražena nada u konstituiranje Vlade Županije Posavske u skorijem vremenu.

- Vjerujem da ćemo zajedno sa našim partnerima, prvenstveno iz HNS-a znači strankom HSP-a, imati okosnicu buduće Vlade Županije Posavske, tko će nam biti partner od bošnjačkih stranaka to ćemo još vidjeti, to ovisi prvenstveno o razvoju naših odnosa, dakle na razini Federacije, u drugim županijama gdje imamo iskazan hrvatski interes odnosno interes Hrvatske demokratske zajednice, tako da vjerujem da će se sve to skupa dogovoriti najdalje do kraj siječnja - rekao je Topić

Potcrtao je da stranka nosi odgovornost kada je u pitanju formiranje svih razina vlasti od mjesne zajednice, općine, županije, pa dalje, tako da će županijski odbor uz pomoć svoja tri općinska odbora dati kvalitetne prijedloge za sastav nove Vlade u imenima koja će moći implementirati njihov izborni program, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.