17.12.2018. 9:33
0
Konsultacije oko mandatara za sastav Vijeća ministara BiH
U Predsjedništvu BiH danas će biti održane konsultacije članova Predsjedništva BiH i parlamentarnih stranaka oko prijedloga za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je kazao da će prijedlog SNSD-a biti Zoran Tegeltija, aktuelni ministar finansija u Vladi Republike Srpske.

Još uvijek nije ozvaničena koalicija na državnom nivou, iako je izbor članova Kolegija pokazao da ona postoji. Za predsjedavajuću Kolegija izabrana je Borjana Krišto (HDZ BiH), te dva dopredsjedavajuća Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD). U Državnom parlamentu SNSD i stranke koje su ušle s njima u koaliciju imaju devet zastupnika, HDZ BiH pet, dok SDA ima devet zastupnika.

HDZ BiH i SNSD ranije su dogovorili koaliciju, dok je Dodik poručio da mu je svejedno ko će biti bošnjački partner.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.