19.12.2018. 17:14
0
Njemačka vlada usvojila zakon na koji čekaju radnici u BiH
Njemačka vlada danas je usvojila dugo očekivani zakon o migracijama koji će olakšati zapošljavanje kvalifikovanih radnika iz svih krajeva svijeta, piše BiznisInfo.

Prema njemačkim medijima, zakon će, ako ga prihvati i parlament, stupiti na snagu 2020.

I dalje je neizvjesno da li će konzervativno krilo vladajući CDU prihvatiti izmjene zakona.

“Ovo je dobar dan za modernu Njemačku”,  rekao je ministar rada Hubertus Heil, dok je ministar ekonomije Peter Altmaier rekao da je ovo “istorijski dan”.

Novi zakon uklanja nekoliko birokratskih prepreka za migrante koji traže posao u Njemačkoj, a naročito će olakšati doseljavanja i zapošljavanje radnika iz država izvan EU (uključujući BiH), prenosi biznisinfo.ba.


(ADmir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.