20.12.2018. 11:14
4
Almir Ejubović osuđen na 15 godina i 10 mjeseci zatvora
On je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 i tom prilikom su smrtno stradale Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Husein Delalić, danas je Almira Ejubovića osudilo na 15 godina i 10 mjeseci zatvora zbog teške nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, prenosi Avaz.ba.

Almir Ejubović je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.

Kako prenosi Avaz.ba, optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. On se tereti da se, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat.

Tom prilikom došlo je do destabilizacije vozila i gubitka kontrole nad vozilom i naleta lijevom bočnom stranom vozila na saobraćajni znak koji označava razdvajanje kolovoza, potom na zaštitnu metalnu ogradu u dužini od oko 15 metara, a potom i udara lijevom bočnom stranom vozila na metalni stub.

U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.



(Lejla Trle) 

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.