20.12.2018. 14:30
0
CIK izrekao 88.300 KM kazni za 37 političkih subjekata
Centralna izborna komisija BiH, na osnovu izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2016. godinu, zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka novčano kaznila 36 političkih stranaka i jednu ovlaštenu osobu unutar političke stranke.

S najvećim iznosom kažnjen je SDS sa 14.900 KM , te Demokratska fronta sa 10.600 KM. Stranka demokratske aktivnosti (a-SDA) kažnjena je sa 6.200. 

Ukupno je izrečeno 88.300 KM za 36 politička subjekta, plus jedna ovlaštena osoba.

Odluke o izricanju kazni nisu pravosnažne, protiv njih se može izjaviti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke – istakli su iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH danas je primila k znanju Informaciju o podnesenim postizbornim finansijskim izvještajima političkih stranaka i nezavisnih kandidata-finansiranje izborne kampanje za Opće izbore 2018. godine.

Informacija sa pratećim prilozima će danas biti dostupna javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH dok će postizborni finansijski izvještaji biti objavljeni sutra pod linkom koji se zove Finansiranje stranaka/Finansijski izvještaji.

(Patria / Haris Ahbabović)

KaznaCIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.