22.12.2018. 18:39
0
Agencija iz Splita uklanjanje džamija u Mostaru objašnjava nepoznavanjem rada u Photoshopu
Puno komentara izazvala je promotivna fotografija na kojoj je agencija Adriatic-travel sa sjedištem u Splitu zamijenila crkvama mostarske džamije Hadži-Kurtovu i Nezir-aginu te su umjesto munara prikazani zvonici franjevačke crkve i katedrale, ali i križ na Humu.
Iz pomenute agencije su objasnili kako je došlo do "greške" na slici.

"Žao nam je i izvinjavamo se javnosti i onima koji su nas izvrijeđali putem neugodnih mailova zbog slike koja se našla na našim stranicama i koja je jučer odmah uklonjena. Naime, niko od nas ne zna ni raditi u Photoshopu niti unositi podatke na stranice, zato imamo administratora.

Do sada smo imali tri administratora i vjerovatno je neko greškom skinuo s interneta tu sliku ne znajući što je na slici pravo, a što ne. Još jednom nam je jako žao što su povrijeđeni osjećaji ljudi koji žive u Mostaru uz moje lično obećanje da se to više neće dogoditi", kazali su iz ove agencije za Index.hr.

Stari most u Mostaru nalazi se na rijeci Neretvi u samom centru grada koji danas pripada tzv. istočnom Mostaru s većinski bošnjačkim stanovništvom. Sa Starog mosta u Mostaru vidi se sedam džamija te je on jedina i najveća turistička atrakcija u tom gradu.

Međutim, u splitskoj agenciji odlučili su ukloniti džamije i umjesto njih na fotografiju namontirati dvije crkve koje se nalaze u zapadnom dijelu grada, a veliki križ koji se nalazi na brdu Hum (također zapad) prebacili su na istočno brdo Forticu.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.