23.12.2018. 14:49
0
"Nisam poredio Milorada Dodika sa sa Hitlerom i Čaušeskuom"
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić demantirao je danas da je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika poredio s bilo kim na sastanku sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Johnom Sullivanom, ali da je istinski protivnik politike jednoumlja bazirane na volji bilo kojeg pojedinca.

- S obzirom da je u tekstu pod naslovom “Zvizdić poredio Dodika sa Hitlerom i Čaušeskuom”, objavljenom na stranicama nekih portala, količina neistina prešla u sferu ciljane diskreditacije moje ličnosti, želim da demantujem nosioce takvih destruktivnih politika koje se u realizaciji svojih namjera služe podmetanjima i manipulacijama - navodi se u saopćenju iz Zvizdićevog ureda.

U saopćenju se navodi da je kompletam tekst baziran na nepostojećem i izmišljenom “diplomatskim izvoru”, ali je "potpuno jasno da je pogrešne informacije prenio 'domaći doušnik' sa očitom namjerom da nas, putem prenošenja u potpunosti iskarikiranih informacija sa zatvorenog sastanka sa zamjenikom državnog sekretara SAD, dodatno u BiH posvađa i podijeli".

- Zbog toga, a radi mog osobnog digniteta i radi javnosti koju poštujem, a poštujući diplomatska pravila i praksu diskrecije koji se podrazumijevaju kada su u pitanju zatvoreni sastanci sa visokim zvaničnicima stranih zemalja, mogu samo kazati da sam i na tome sastanku, kao i uvijek do sada, i kako ću to raditi i u budućnosti, zagovarao važnost aktivacije MAP-a i značaj NATO integracija za BiH. Dakle, nisam poredio Dodika sa bilo kim, jer ja uvijek govorim o pojavama i procesima a ne o osobama, ali jesam osudio sve pojedince i političke opcije, uključujući i gospodina Dodika, koji se protive NATO integracijama koje Bosni i Hercegovini trebaju donijeti neophodan mir, sigurnost, stabilnost i ekonomski prosperitet - navodi se u Zvizdićevom saopćenju.

Ističe kako je poznato, kroz stotine i hiljade izjava i sastanaka koje sam imao, da je zagovornik traženja rješenja putem dijaloga baziranog na stvarnim argumentima i medjusobnom uvažavanju.

- Ali, isto tako sam i istinski protivnik politike jednoumlja bazirane na volji bilo kojeg pojedinca ili na modelu zabrane slobode govora i mišljenja i drskih političkih ucjena koji se nastoje nametnuti kao vladajući obrazac u trenutnim političkim odnosima. Zbog toga niti ja, a niti politička opcija kojoj pripadam, nikada nećemo pristati na ovakve i slične manipulacije na osnovu neistina ili na politike svršenog čina, niti ćemo odstupiti od naših proklamovanih ciljeva, kao što su: jačanje svih atributa i dalji napredak jedinstvene i suverene BiH, EU i NATO integracije, ekonomski razvoj, vladavina prava i unapredjenje regionalnih i medjunarodnih odnosa. A na svaku inicijativu ili aktivnost bilo koje političke partije koja na bazi netačnih, neprovjerenih i nepotvrdjenih informacija bude uperena protiv SDA ili bilo kojeg njenog dužnosnika ćemo adekvatno odgovoriti - poručuje Zvizdić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.