23.12.2018. 20:32
0
Čestitke povodom katoličkog Božića
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, svećenstvu Nadbiskupije vrhbosanske i katoličkom narodu u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

“Od srca Vam želim sretan Božić sa željom da ovaj veliki blagdan proslavite u miru, radosti i porodičnoj sreći zajedno za svojim najbližima, prijateljima i komšijama. Blagdani su uvijek prilika za duhovnu obnovu, građenje suživota, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Stoga, još jednom svim katolicima u Bosni i Hercegovni želim sretan Božić.”

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) danas je čestitao Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u BiH. 

- Svjetlost Božića svake godine iznova obasjava domove vjerujućih, donoseći radost i ljubav. Svim katolicima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Kristovog rođenja, uz želju da porodično zajedništvo koje je suština ovog praznika, prenesemo i podijelimo sa susjedima i prijateljima. Božić je blagdan radovanja i inspiracija svima nama da budemo bolji i plemenitiji, i prema svojim bližnjim i prema potrebitima, uključujući izbjeglice. Želim svima čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu - navodi se u čestitki, saopćeno je iz OHR-a.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.