25.12.2018. 8:57
0
Kanton Sarajevo sutra dobija novu Vladu
U srijedu 26. decembra bit će održana radna sjednica Skupštine KS na kojoj će biti potvrđena nova Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom. Novu vlast u KS čini šest političkih stranaka Naša stranka, SDP BiH, Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost, Narod i pravda i Nezavisna bh. lista koje u Skupštini KS imaju 24 zastupnika.

Na istoj sjednici bit će razmatrana odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2019. godine. Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu premijer KS Adem Zolj dva puta je već povukao sa dnevnog reda sjednice Skupštine KS nakon što su zastupnici iznijeli niz kritika na predloženi Nacrt.

Novi ministri u Vladi KS bit će Damir Filipović (Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša), Adnan Šteta (Ministarstvo saobraćaja), Malik Garibija (Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice) iz SDP BiH, Amela Sofić (Ministarstvo zdravstva) kao prijedlog DF-a, Lejla Brčić (Ministarstvo pravde i uprave), Srđan Mandić (Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture) ispred Naše stranke, Zineta Bogunić (Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih), Haris Bašić (Ministarstvo privrede), Amel Kovačević (Ministarstvo finansija), Admir Katica (Ministarstvo unutrašnjih poslova) prijedlozi Naroda i pravde, Mirvad Kurić (Ministarstvo kulture i sporta) i Ismir Jusko (Ministarstvo za boračka pitanja) iz SBB-a. 


(Patria/Admir Oručević)

VladaKS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.