25.12.2018. 15:45
0
Građanska je dužnost i obaveza biti uz Davora Dragičevića i ostale uhapšene u Banja Luci
Solidarnost je ono što nam je danas najpotrebnije, prije svega solidarnost sa Suzanom i Davorom Dragičevićem, roditeljima ubijenog Davida, koji su uhapšeni jer su tražili pravdu za svoje dijete, saopćio je, između ostalog, Bosanskohercegovački blok, a u vezi sa današnjim dešavanjima u Banja Luci.

"Na njima se danas prelamaju sva zla lošeg, višedecenijskog antigrađanskog vladanja. To što se dešava njima, ako prođe nekažnjeno, sutra se može desiti svakome od nas. Građanska je dužnost i obaveza biti danas uz njih, ali za to je potrebna i građanska hrabrost, spremnost da svako žrtvuje dio vlastitog komfora za rješenje problema koji je postao problem svih nas", navodi se u saopćenju.

To se radi na način danas uhapšenih opozicionara: Draška Stanivukovića, Borislava Borenovića, Adama Šukala, te privedenog Vojina Mijatovića.

To se radi na način danas uhapšenih novinara, koji su odbili da šute o represiji sistema i policijskoj brutalnosti.

Oni imaju podršku BH bloka. Kao i oni, želimo pravdu za Davida, pravdu za Dženana, pravdu za svu našu djecu. Borit ćemo se za nju svim dozvoljenim sredstvima i na kraju je dobiti, jer je to pitanje oko kojeg se ujedinjujemo kao ljudi, bez političkih, etničkih, vjerskih ili bilo kakvih drugih odrednica.

"To je ono što smo prije svega i što ćemo nakon svega ostati, ali samo ako ispunimo zahtjeve roditelja nevino stradale djece", zaključili su.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.