25.12.2018. 16:45
0
New York Times o hapšenjima u Banja Luci: Uhapšen čovjek zbog protesta za smrt sina
Zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, u Banja Luci je održan protest podrške građana i članova opozicije, a neki među njima su uhapšeni.

Uhapšeni su predsjednik PDP-a Branislav Borenović, poslanik u NS RS iz ove stranke Draško Stanivuković, zatim pslanik u NS RS u prošlom mandatu Adam Šukalo, potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Vojin Mijkatović...

Neki od njih su u međuvremenu pušteni, a o protestima na Trgu Krajine pišu i vodeći svjetski mediji.

Ugledni The New York Times objavio je tekst pod naslovom „Bosanski Srbi uhapsili čovjeka koji je vodio proteste zbog smrti sina“.

Newyorški list piše kako je smrt mladića Davida Dragičevića bila okidač da na proteste izađe veliki broj građana entiteta pogođenog teškom ekonomskom krizom pruzrokovanom visokom korupcijom.

List je u tekstu podsjetio na stradanje Davida Dragičevića, proteste koji se u Banja Luci održavaju već duži vremenski period...




(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.