25.12.2018. 20:21
1
Protest građana Sarajeva u znak podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću
Više stotina građana okupilo se večeras ispred Zemaljaskog muzeja u Sarajevu kako bi dali podršku Davoru Dragičeviću, ocu tragično stradalog Davida Dragičevića, koji je uhapšen danas u Banjoj Luci.

Građani, koji su na okupljanje pozvani putem Facebooka, uzvikivali su "Pravda za Davida", "Pravda za Dženana" i "Pravda za našu djecu".

Skupu je prisustvovao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana, koji je rekao novinarima da daje podršku Dragičeviću i da je strašno ono što se desilo danas u Banjoj Luci.

- To znači da nemate pravo tražiti istinu i pravdu za svoje dijete koje je ubijeno. Davor to radi devet mjeseci u Banjoj Luci a ja tri godine u Sarajevu, ali izgleda da je ovdje lakše sakriti ubicu nego predati ubicu - rekao je Memić. 

Istakao je da će oni istrajati u svojim nastojanjima kako bi ti slučajevi dobili sudski epilog.

Dio okupljenih uputio se prema zgradi OHR-a kako bi pred tom institucijom iskazalli svoje nezadovoljstvo.

Davor Dragičević jutros je priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra policije RS-a Dragana Lukača.

Dragičević je tvrdio da je "vrh MUPRS-a umiješan u ubistvo njegovog sina", a taj slučaj nije rasvijeljen.


(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.