26.12.2018. 13:07
0
"Dodikov režim je ušao u svoju posljednju fazu"
Liga socijaldemokrata Vojvodine sa nevjericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora iz Banja Luke. Posljednja faza kriminalnog režima Milorada Dodika skliznula je u rat protiv sopstvenih građana koji još pokazuju da ne mogu da se pomire sa ubistvima vlastite djece, poručio je lider LSV-a Nenad Čanak.

"Čitav civilizovani svijet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zvjerski ubijenom dijetetu. Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostat će upamćena u historiji beščašća ovih prostora. 

Pozivamo zapadne zemlje okupljene u Veću za implementaciju mira, kao jedine garante poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nijemo teror nad mirnim i nedužnim ljudima u Banja Luci. Krvave glave užasnutih ljudi koji samo traže istinu o mučenju i zvjerskom ubistvu 21-ogododišnjeg mladića, ne smiju biti ponovljene u državi za koju međunarodna zajednica i dalje ima odgovornost.

LSV pita predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banja Luci i terora nad mirnim građanima? Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banja Luci su daleko strašnija od bilo čega što smo vidjeli posljednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba.

Pravo srpskog naroda u regionu, više od bilo koga, ugrozio je režim Milorada Dodika. Gospodo iz vlasti i opozicije u Beogradu, do kada ćete ga podržavati? Ako i SNS i desničarska opozicija, koji oko suštinskih stvari dijele isti sistem vrijednosti, namjeravaju i dalje da šute na slike terora iz Banja Luke, makar znamo šta nas čeka i u Srbiji", zaključio je Nenad Čanak.


(Patria/Admir Oručević)

CanakDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.