26.12.2018. 13:46
1
Dragan Lukač: Plasirane su brojne laži da bi se oblatila policija
Na vanrednoj pres-konferenciji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kazao je da je Davor Dragičević jučer ignorirao znakove policije.

Lukač je, također, iznio detalje jučerašnjih događaja te kazao da je Dragičević uhapšen na Trgu Krajine, ocijenivši da mu je njegov advokat učinio ''medvjeđu uslugu'' zbog savjeta da ne primi poziv za saslušanje.

Rekao je i da su plasirane brojne laži da bi se ''oblatila policija''. Naglasio je da su dešavanja na trgu bila mirna dok se nisu pojavili opozicioni političari.

- Gradske vlasti su dozvolile da se to održava sve dok je bilo na miran i dostojanstven način. Svjedoci ste da se s tog skupa poručuju stvari koje imaju ne samo prekršajnu već i izbornu odgovornost. Imali smo izbornu godinu u koju su se uključili političari da bi iskoristili svoje ciljeve, iskoristili su tu grupu na morbidan način, usmjeravali grupu u političkom smjeru. Nakon završetka izbora, čujemo pozive te grupe na izvršenje krivičnih djela, da su saučesnici i ubice bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Pokušava se na fizički način da se izaziva policija, da se pljuje po policiji, da se fizički pokušava ući u Palatu predsjednika - ističe ministar Lukač.
 
Ocijenio je da je Davor Dragičević uzeo sebi za pravo da dijeli pravdu.

- Uzeo je sebi za pravo da on dijeli pravdu, uzeo je sebi za pravo da može bilo koga da prozove bilo koga. To niko sebi od građana u Republici Srpskoj nije uzimao za pravo. Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio ''medvjeđu uslugu'' jer mu je sugerirao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorirao znakove policije, bježao autom kroz čitav grad. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo ima li oružja jer bili ste svjedoci prijetnji, morali smo provjeriti postoji li oružje kojim može da se izvrši krivično djelo - naglasio je on, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.