26.12.2018. 19:21
0
Sarajlije dale podršku Davoru Dragičeviću: Ovo što su mu uradili je toliko brutalno
Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i večeras u 19 sati okupili su se građani da bi poslali podrušku roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Kako su nam kazali neki građani, ovim žele poručiti da su uz borbu za istinu i pravdu, uz borbu za slobodu govora i mišljenja.

Iako je danas bio u Banjoj Luci i pružio podršku Davoru Dragičeviću, i Muriz Memić, je kao i sinoć, ponovo izašao na ulice Sarajeva.

Rekao je da ne planiraju održavanje protesta prije Nove godine.

- Danas sam Davoru pružio podršku. Ovo što su mu uradili je toliko brutalno i mimo zakona da to više nema smisla. Država će prije provesti zakon na ocu ubijenog djeteta nego na onome ko mu je ubio dijete - kazao je Memić.

Ali Mahmutćehajić ispred Inicijativa mladih za ljudska prava, kazao nam da su se okupili studenti sa željom da pravda izađe na vidjelo.

- Pozivamo sve, a pogotovo mlade da izađe i daju podršku, jer je ovo što možemo uciniti za roditelje Davida Dragičevića, piše Avaz.


Inače, ovo su drugi protesti, nakon sinoćnjih, kojima je prisustvovalo nekoliko stotina građana Sarajeva.

Podsjećamo, sinoć je bila blokirana i glavna saobraćajnica u Sarajevu, a dio građana je protestirao ispred OHR-a, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.