27.12.2018. 13:45
0
Uposlenik Doma zdravlja u Milićima oštetio preduzeće za 76.589 KM
Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja, Policijska uprava Zvornik je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela prijavu protiv D. B., uposlenika Doma zdravlja u Milićima.

- D. B. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica zdravstvene ustanove u Milićima u protekle dvije godine iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja te bez odobrenja nadležnih organa i procedure o javnim nabavkama nabavio medicinski materijal u iznosu od 88.365 maraka - saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.
 
Osim toga, kupljen je medicinski materijal u vrijednosti od 56.555 maraka, koji uopće nije potreban za rad zdravstvene ustanove. Osumnjičeni je nabavio robu u vrijednosti od 19.126 maraka, koja je zbog kratkog roka trajanja otpisana, čime je svoje preduzeće oštetio za 76.580 maraka, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.