27.12.2018. 15:15
1
Novi ministar demantovao starog ministra: Građani KS neće biti kažnjeni zbog nedostavljanja dokaza o vlasništvu stana
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović je obavijestio sve građane u KS da neće biti kažnjeni ako do 31. decembra ne dostave dokaz o vlasništvu stana kako je to ranije bilo najavljeno.

- Nakon mnogih žalbi građana i poslaničkog pitanja zastupnika Zvonke Marića želim vas obavijestiti da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dostavilo obavještenje etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja, a vezano za raniju naredbu, koja naglašava da su samo etažni vlasnici, koji nisu u evidenciji upravnika, dužni na uvid upravniku ili predstavniku etažnih vlasnika dostaviti dokaz o vlasništvu, te da je to obaveza kod promjene vlasništva i ona je kontinuirana aktivnost bez roka, dakle bez obaveze da to učine do 31.12.2018.godine - kažu iz ministarstva.

Iz navedenog obavještenja je nesporno da ni jedan etažni vlasnik ne može biti kažnjen ukoliko svoju obavezu ne izvrši do 31.12.2018.godine.

Ministarstvo će putem upravnika i predstavnika etažnih vlasnika obavještenje dostaviti etažnim vlasnicima.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.