30.12.2018. 13:36
0
Dodik: Uspješna godina iza nas, nastavljamo krupnim koracima naprijed
U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u toku je velika godišnja konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Na početku godišnje konferencije, Dodik se zahvalio novinarima za saradnju u prošloj godini i najavio neke  nove projekte u 2019. godini, te rekao da će nastaviti da koračaju krupnim koracima i dalje.

"Kraj godine je vrijeme da se sumiraju važni događaji iz protekle godine i da se najave planovi i projekti za narednu godinu. U protekloj kampanji je bilo i oblika specijalnog rata i nedvosmisleno je da je postojalo miješanje stranog faktora u izborni proces", rekao je Dodik.

On je dodao da su Opšti parlamentarni izbori obilježili 2019. godinu.

"Bilo je raznih uplitanja u prošloj godini u izborni proces. Kad smo objelodanili da su Britanci uložili veliki novac za uticaj na izbore, svi su napadali nas. Međutim mi u Republici Srpskoj smo se bavili važnim elementima života. Bavili smo se infrastrukturnim projektima", izjavio je Dodik.

Istakao je da je ova godina bila apsolutno najbolja po pitanju broju zaposlenih uSrpskoj.

"Imamo povećanje zaposlenosti za 2,2 odsto", dodao je Dodik.

On je naglasio da je Srpska, u ovoj godini koja ističe, imala najveće anuitete za povrat zajmova.

"Naš anuitet u narednoj godini biće manji za 240 miliona KM što će omogućiti da naš budžet normalno funkcioniše", poručio je Dodik, te doda da će u 2019. godini cilj biti da prosječna plata bude 1.000 KM.

Dodao je da su u Srpskoj povećane penzije i da će se povećavati i dalje.

"Činili smo sve da završimo započete infrastrukturne projekte i mogu da se pohvalim da smo završili autoput '9 januar', a nastavićemo i raditi na koridoru do Drine. Ovu godinu obilježio je i projekat izgradnje Bolnice Srbije, koju smo otvorili", naveo je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodo da se mnogo radilo da UKC Republike Srpske poprimi drugu dimenziju.

"Objedinili smo sve klinike na jednom mjestu. Nastavljamo i dalje da radimo kako bi on bio reprezentativan objekat", kaže Dodik.

Podsjetio je da je preko 130 miliona KM implementirano u sve opštine Srpske, te dodao da je Vlada Srbije odobrila Republici Srpskoj preko 20 miliona za realizaciju projekata.

Nakon konferencije, biće priređen novogodišnji prijem za urednike, novinare i ostale predstavnike medijskih kuća, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, prenosi RTRS.


(Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.