30.12.2018. 18:50
0
Milorad Dodik ponovo optužio Veliku Britaniju da želi srušiti RS
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je ubijeđen da čelništvo Velike Britanije radi na rušenju bh. entiteta Republika Srpska, premda nije ponudio dokaze za takve tvrdnje.

"Bilo je raznih uplitanja u prošloj godini u izborni proces. Kad smo objelodanili da su Britanci uložili veliki novac za uticaj na izbore, svi su napadali nas“, izjavio je Dodik.

Britanska ambasada u BiH saopćila je ranije u julu ove godine da je Dodik odlučio da predstavi Ujedinjeno Kraljevstvo kao neku vrstu pretnje izmišljanjem lažnih pretnji.

"Vrlo je razočaravajuće to što je Dodik odlučio da predstavi Ujedinjeno Kraljevstvo kao neku vrstu prijetnje po Republiku Srpsku. Izmišljanje lažnih prijetnji možda je dobar način za ubiranje izbornih poena, ali nosi rizik da ugrozi dugoročne odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom", poručili su tada iz britanske ambasada u BiH.

Dodik je 23. juna rekao da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namjerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno.

"Ovdje se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske", rekao je tada Dodik.

(Patria / Haris Ahabbović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.