31.12.2018. 9:38
0
Ne dozvolite da se radost pretvori u tragediju
Policija upozorava da građani ne sjedaju pijani za volan, da se suzdrže od upotrebe pirotehnike i da zaštite svoju imovinu

Kako se završavaju posljednje pripreme za novogodišnju noć, tržni centri vrve od građana, a turisti pristižu sa svih strana. U bh. prijestonici gužva je na sve strane.

I dok svi ushićeno broje posljednje sate 2018. godine, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo upozoravaju građane da u najluđoj noći posebno povedu računa o svojoj i sigurnosti svojih najbližih, ali i imovine.

Dok razbojnici i lopovi traže žrtve, većini građana u novogodišnjoj noći ni nakraj pameti nisu stan, kuća, vozilo, novčanik. Veselimo se i slavimo, ali ostanimo pribrani i mislimo na sigurnost, kažu iz MUP-a KS. Posebnu pažnju trebaju obratiti oni koji će 2019. dočekati na gradskim trgovima, jer će tu zasigurno biti džeparoša.


Iz policije, ali i iz Hitne pomoći, skreću pažnju na prekomjerno konzumiranje alkohola, a naročito na korištenje droge. Svjedoci smo brojnih slučajeva trovanja raznim opijatima u prazničnoj noći. Ali i teških povređivanja zbog korištenja pirotehnike.


Tako će, kao i prethodnih godina, građani s opekotinama ruku, povredama očiju, glave, popuniti Hitnu. Nedavno su iz MUP-a KS upozorili građane, posebno roditelje maloljetnika, da ništa ne kupuju od pirotehničkih sredstava.

Svi će u ponoć, manje-više, nazdraviti čašicom alkohola i ne toliko bistre glave ući u 2019. godinu. Ali, nadajmo se da ćemo biti dovoljno trezveni da ne izazivamo sudbinu i ne sjednemo za volan pijani, jer život je ipak najvredniji, piše Avaz.


(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.