1.1.2019. 12:15
0
Mirna Novogodišnja noć u Sarajevu, večeras ispred Vječne vatre Bombaj štampa
Doček nove godine u glavnom gradu BiH prošlo je bez većih problema. Uz veleike policijske snage koje su osiguravale skup i koncert Harija Varešanovića novogodišnja noć prema izvještajima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, prošla je bez većih zabilježenih incidenata.

Iz Operativnog centra MUP-a KS ističu da tokom novogodišnje noći neisu imali značajnijih intevrencija. 

U Hitnoj pomoći ljekari su najviše posla imali zbog lakših povreda uzrokovanih pirotehničkim sredstvima i prekomjernog konzumiranja alkohola.

Sinoć je na hiljade ljudi iz regije i Evrope uz Varešanovića i vatromet dočekali Novu 2019. godinu ispred Vječene vatre.  Večeras na istom mjestu nastupa pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Doček Nove godine na otvorenom organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.