2.1.2019. 8:35
0
"Policija je privela Draška u dvorištu crkve. Nisu mogli sačekati ni svijeću da zapali"
Bespotrebna sila i privođenje Draška Stanivukovića u crkvenom dvorištu! Nisu mogli sačekati ni svijeću da zapali, komentarisao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović hapšenje Draška Stanivukovića danas u Banja Luci.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković uhapšen je danas oko 18 sati.

"Policija je upravo privela Draška dok je palio svijeću u Hramu Hrista Spasitelja!", objavljeno je na njegovoj Facebook stranici.

Policijska uprava Banja Luka izdala je u ponedjeljak potragu za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe, članovi grupe „Pravda za Davda“, među kojima je bio i Stanivuković.

Grupa „Pravda za Davida“, koja okuplja hiljade građana iz Banja Luke i regiona skoro godinu dana traži da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu 2018. godine, optužujući policijski i politički vrh Republike Srske za umiješatnost u prikirivanje zločina. Grupu predvodi otac ubijenog mladića Davor Dragičević, njegova majka Suzana, kao i njihovi prijatelji.

Vlast u Republici Srpskoj odgovorila je silom, kada je policija pokušala razbiti proteste koji su održani tokom vikenda, dok je raspisana potraga za članovima grupe koji nisu bili nedostupni policiji.

„Republiks Srpska liči na latinoameričke režime, mrak guta ljude, hapse i prijete, tuku i zlostavljaju, nestali se ne pronalaze, mediji lažu, pišu se fabrikovane optužnice, jednom riječju –DIKTATURA, komentarisao je na Twitteru bh. reditelj Dino Mustafić.

Trenutno nije poznato gdje se nalazi Davor Dragičević, otac ubijenog mladića. Jedan od članova porodice rekao je danas Patriji da razmišljaju da prijave Davorov nestanak, nakon što o njemu nema nikakvih informacija više od 24 sata.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.