3.1.2019. 12:30
0
Čovićev božićni prijem u Parlamentu BiH porezne obveznike koštao 10.000 KM
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović bio je 20. decembra prošle godine domaćin na božićnom prijemu u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali prema navodima Patrie prijem jee porezne obveznike koštao 10.000 KM koliko je izdvojeno za ovu namjenu.

Naime, na prijedlog Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića (SDA), Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Prema ovoj odluci Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, za organizaciju prijema povodom katoličkog Božića u zgradi Parlamentarne skupštine BiH dodijeljeno je 10.000 KM, što je objavljeno i u Službenom listu BiH.

Kako navodi Patria, sa ovog skupa Čović je odaslao nekoliko političkih poruka, između ostalog, poručio je da ga niko ne može uvjeriti "da možemo biti podjeljeniji nego što u ovom trenutku jesmo." 

Poručio je kako je razgradnja klime povjerenja, kojom se svjesno potiče pripadnike jednog naroda da glasaju protiv onog drugog naroda, nasrtaj na prava i slobodu tog naroda.

Upozorio je i kako stalni sukobi pokazuju da u BiH nisu dovoljno naučili iz prošlosti pa tako nisu ni izvukli potrebne pouke niti su se oslobodili naslijeđa totalitarizma u kojem caruju jednoumlje i prisila.




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.