5.1.2019. 19:34
0
U Bugojnu izgorjela kuća porodice Manjgafić
Porodična kuća Halila Manjgafića potpuno je izgorjela u požaru, koji se dogodio danas oko 15.30 sati u naselju Odžak kod Bugojna.
Uzroci požara, u čijem su gašenju sudjelovali bugojanski vatrogasci, još se utvrđuju.

-U kući smo živjeli ja, supruga, šestero djece, i jedan unuk. Sve što smo imali, nestalo je u vatri. Ostali smo bez krova nad glavom – kazao je vlasnik izgorjelog stambenog objekta.

Sumnja se da je požar izazvao spoj na starim kablovima, u dijelu krova.

- Ne znam kako ćemo popraviti sve ovo, jer niko nije zaposlen. Skupljamo i prodajemo papir, željezo i druge stvari. Od toga živimo. Ni zdravlje nas ne služi najbolje - naglasio je.

Nada se da će im dobri ljudi pomoći, i da će se to desiti u što skorije vrijeme, s obzirom da je zima, i da im je hitno potreban adekvatan smještaj.   

Odmah nakon vijesti da su u požaru ostali bez kuće, akciju pomoći ovoj romskoj porodici pokrenuli su predstavnici mjesnog rukovodstva.

Pozvali su sve građane gornjovrbaske regije, a posebno vlasnike građevinskih preduzeća, da se solidariziraju i pomognu članovima porodice Manjgafić da prebrode nedaću, koja ih je zadesila.  

- Oni trenutno imaju privremeni smještaj, ali se nadamo da će se ubrzo vratiti u svoj dom. Porodici Manjgafić potrebno je sada bukvalno sve, građevinski materijal za kuću, hrana, odjeća, obuća... Prava je sreća da nije bilo povrijeđenih - istaknuo je predstavnik Mjesne zajednice Odžak Samir Omanović.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.