7.1.2019. 16:15
0
Osam kandidata za direktora Federalne uprave policije
Nezavisni odbor Parlamenta FBiH održao je danas 9. sjednicu na kojoj su razmatrane pristigle prijave na Javni konkurs za direktora Federalne uprave policije koji je okončan 31. decembra. Na konkurs se prijavilo osam kandidata čije su prijave potpune i blagovremene, potvrdio je za agenciju Patria Sead Bardak, predsjednik Nezavisnog odbora.

Bardak je kazao da su se na konkurs prijavili Zoran Čegar, Ivica Bošnjak, Ensad Korman, Zoran Galić, Mustafa Hujdurović, Milan Galić, Ljuban Frljić i Robert Perić. Iako je ranije objavljeno i ime Đure Kneževića, zamjenika direktora SIPA-e njegova prijava nije zaprimljena.

- U narednom vremenskom periodu bit će zatraženo dostavljanje dokumentacije koja se pribavlja službenim putem od nadležnih institucija za sve kandidate. Kad pristigne ta dokumentacija, pregledat ćemo je te zakazati termine intervjua s kandidatima – kazao je Bardak.

Podsjećamo, aktuelni direktor FUP-a Dragan Lukač najavio je ostavku za kraj januara, a FUP od jula 2018. godine je i bez zamjenika direktora. Na tu poziciju su predložena tri kandidata Ensad Korman koji je već obavljao tu dužnost, Himzo Selimović, uposlenik MUP KS i Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije. Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara od oktobra prošle godine to nije stavio na dnevni red Vlade FBiH. Ukoliko Lukač podnese ostavku FUP-om će u slučaju da se do tada ne izabere ni zamjenik ni direktor rukovoditi šef Federalne istražne službe kriminalističke policije FUP-a Nurudin Hafizović. Takav scenario ranije je za Patriju potvrdio i ministar Čampara.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.