10.1.2019. 13:03
0
Nakon susreta s Dodikom: Plenković traži da Del Vechio dođe na razgovor
Premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove ambasadora Hrvatske iz BiH Ivana Del Vechia na razgovor, neslužbeno je saznao novinar N1 televizije iz Zagreba Hrvoje Krešić, objavila je te televizija.

Razlog tome je jučerašnji odlazak ambasadora na svečanost kod Milorada Dodika povodom 9. janura, koji se u RS proslavlja kao entitetski praznik, dok je za Bošnjake i Hrvate taj datum početak etničkog čišćenja iz devedesetih sa prostora današnje RS.

"Neslužbeno smo saznali od Vlade da je predsjednik Vlade tražio od ministrice vanjskih i evropskih poslova da pozove Del Vechia na razgovor. Njegovo prisustvo otvara pitanje ko kontroliše ambasadore i vanjsku politiku", rekao je Krešić.

Osim ambasadora, u Banja Luci je jučer bio i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, a uz njega u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji prisustvovali su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH, prenosi Patria.


(Patria/Admir Oručević)

CovicDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.