10.1.2019. 18:45
0
Jak vjetar stvara sniježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko,Ripač-Vrtoče
U Bosni i Hercegovini su na snazi zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima. Prilikom zaustavljanja na cesti zbog postavljanja lanaca ili drugog problema iz BIHAMK-a vozačima skreću pažnju da ne zaborave postaviti sigurnosni trokut.

Snijega na kolovozu ima na putevima u centralnim, istočnim i zapadnim krajevima BiH, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja.

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putevima: Šuica - Livno - Kamensko, Ripač - Vrtoče i Kazanci - Bosansko Grahovo - Resanovci, kao i na širem području Gacka i Posušja.

Zbog snijega na kolovozu usporeno se saobraća na putevima: Priluka - Glamoč - Mrkonjić Grad, Olovo - Kladanj, Sarajevo - Foča, kao i na širem području Romanije. Na regionalnom putu R-419 Mihalji -Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.  

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II,  na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.