15.1.2019. 14:36
0
Draška Stanivukovića i Davora Dragičevića terete za pozivanje na nasilne promjene poretka u RS-u
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dostavili su danas izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Nezvanično, izvještaj je podnesen Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, a terete se da su kriivčno djelo počinili 28. i 30. decembra.

Oni su, 28.decembra  2018.godine, kako stoji u prijavi, u kući poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića organizovali sastanak na kojem su planirali, pozivali i podsticali da se 30.decembra 2018. iskoristi odobreni javni skup „Podrška Pravdi za Davida“, na kojem bi se prisutni građani podsticali i pozvali na rušenje ustavnog uređenja RS-a i bezbjednosti zemlje, odnosno svrgavanje najviših predstavnika vlasti .

To bi se uradilo, kako stoji u prijavi, nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a.

Potom se, kako stoji u prijavi, Stanivuković obrati javnosti sa zahtjevom za smjenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti RS-a, s tim da bi se nastavilo s blokadom institucija do ispunjenja tih zahtjeva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.