16.1.2019. 14:30
0
Deset novih policijskih vozila za MUP ZDK-a
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut uručili su čelnicima organizacionih jedinica MUP-a ključeve deset novih policijskih vozila marke "Mazda", ukupne vrijednosti 337.000 KM.

Kupovina novih vozila dio je kontinuiranih aktivnosti Vlade ZDK koje se poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika u ovom kantonu, saopćeno je iz Pres službe ZDK-a.

-Želim prije svega da čestitam na rezultatima koje ste postigli. Mi kao Vlada, MUP i Uprava policije ZDK postali smo prepoznatljivi kao vrlo stabilna ekipa, ostvarujemo dobre rezultate u oblasti bezbjednosti i naš zadatak je bio da vas logistički podržimo. Drago mi je da su komentari javnosti izvrsni, što govori da i građani ovo podržavaju. Naša je obaveza da nastavimo opremanje i podižemo standarde, a siguran sam da će biti razumijevanja da se popravi i socijalni položaj pripadnika MUP-a - kazao je premijer Galijašević.

Istakao je da se ova vlada posebno ponosi završenim projektom nove zgrade Jedinice specijalne policije u Zenici u koju je uloženo 8,5 miliona KM.

Ministar Arsenić je podsjetio da se svake godine nabavlja određen broj novih vozila čime se modernizuje vozni park MUP-a, naglasivši poseban doprinos premijera Galijaševića i članova Vlade jačanju policije u ZDK.

Ovom prilikom upriličen je i obilazak podrumskih prostorija u zgradi Policijske uprave Zenica, čija je adaptacija u završnoj fazi, a za što je kantonalna vlada osigurala 150.000 KM, saopćeno je iz Pres služba ZDK-a.




(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.