16.1.2019. 15:00
0
Forto - Bukinac: Postoji još mnogo prostora za unapređenje saradnje
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas ambasadoricu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricu Bukinac. Susret je bio prilika za bolje upoznavanje s prioritetima u radu Vlade Kantona kao i s temama koje povezuju slovenačku privredu sa Kantonom Sarajevo i Bosnom i Hercegovinom.

Kako je istakla ambasadorica Bukinac, polovina ekonomske saradnje i razmjene koju Slovenija ima sa Federacijom BiH odvija se u Kantonu Sarajevo, što ga svrstava u ključnog partnera međusobnih ekonomskih odnosa.

- Mi se ponosimo ukupnom saradnjom naše dvije države što pokazuje i podatak da je poslovanje slovenskih firmi u BiH stvorilo 15.000 radnih mjesta. Smatram da još ima mnogo prostora za unapređenje te saradnje i sa BiH kao i državama u okruženju. Važno nam je da u čitavom  regionu vidimo reformske procese - istakla je Bukinac te ponudila Vladi Kantona i MUP-u pomoć policijskog atašea slovenačke amabasade oko pitanja migranata ukoliko za to bude potrebe.

Kao prioritet Vlade KS premijer Forto je naglasio stvaranje radnih mjesta uz kreiranje ambijenta lakšeg poslovanja.

- Privatni sektor bit će u našem fokusu i sve ono što može poboljšati uslove za njegov rad. Mijenjat ćemo regulativu u tom smjeru i podsticati njegov razvoj - poručio je ovom prilikom premijer Forto te najavio širi sastanak predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija koje djeluju ovdje kako bi se koordinirale zajedničke aktivnosti i projekti koje se ovdje implementiraju  što je ambasadorica posebno pozdravila, saopćeno je iz KS-a. 



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.