18.1.2019. 16:20
1
Mehmed Bradarić ima podršku za mjesto premijera Vlade ZDK
Predstavnici sedam stranaka koje sa 21 zastupnikom čine većinu u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona dali su podršku kandidatu za premijera Vlade ZDK Mehmedu Bradariću, ali je predstavnik SBB-a na sastanku prezentirao stav Centrale SBB-a da ova stranka neće biti dio niti jedne vladajuće većine u ZDK.

U praksi to znači da SBB neće preuzeti niti jedno mjesto u ministarskom sazivu, kao ni bilo koju poziciju tokom drugog kruga razgovora za eventualno neke od direktorskih pozicija.

"SBB je ovim gestom pokazao da nije raspoložen za pozicije, uključujući i moju, a u svakom slučaju donositi ćemo konstruktivne odluke i podržati odluke za dobrobit građana. U ovom trenutku SBB se može smatrati konstruktivnom opozicijom, što ne znači da neće u nekom momentu podržati Građanski blok i ono što je dobro", rekao je Sarajlić nakon sastanka, piše Zeda. 

SBB će ostati u opoziciji, ali će datu podršku 'Građanskom bloku' koji ima 18 zastupnika i čine skupštinsku većinu, a podržati će izbor Vlade ZDK ukoliko "u njoj budu izabrani pravi ljudi". Trenutnu većinu u ZDK čine predstvanici SDP-a, Demokratske fronte, Naše stranke, NB-a, A-SDA, Stranka za BiH i jedan samostalni zastupnik.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine ZDK Ismeta Sarajlića, podršku SBB-a ima mandatar Vlade ZDK Mehmed Bradarić i da se radi o čestitom čovjeku.

O raspodjeli ministarskih mjesta nije se do kraja napravio dogovor obzirom da je SBB odustao je ministarske pozicije, a nije još dogovoreni niti da li će se broj ministara povećati obzirom da se traži formiranje novog Ministarstva kulture i sporta. 



(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.