23.1.2019. 18:34
0
Borenović: Zahtjev SDA je put u sukobe i blokadu BiH
Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da zahtjev SDA za promjenom naziva RS vodi "u neizvjesnost, nepovjerenje, sukob i potpuno blokadu BiH" i poručio da će RS ostati trajna i neupitna.

- SDA ovim preuzima punu odgovornost za potpuni zastoj u razvoju i budućnosti ove zemlje, a mi im poručujemo da će RS ostati trajna i neupitna sa svim svojim ustavnim nadležnostima - istakao je Borenović.  

Borenović je rekao da je RS pod ovim nazivom stekla svoj međunarodni legitimitet Dejtonskim sporazumom i da SDA ovim zahtjevom pokazuje da ne poštuje ni Ustav BiH niti postojeće uređenje, saopćeno je iz PDP-a.

On je ocijenio da je takav zahtjev SDA licemjeran, izuzetno štetan i zlonamjeran potez koji vodi u neizvjesnost, nepovjerenje, sukob i potpuno blokadu BiH.  

- SDA, koja očigledno nema namjeru da se bavi stvarnim problemima u zemlji, borbom protiv korupcije, siromaštvom, katastrofalnim ekonomskim stanjem, odlaskom mladih, bespotrebno stvara međunacionalne tenzije, što je očigledno njihova jedina politička agenda - smatra Borenović.

Prema njegovim riječima, od ovakvih poteza nijedan Bošnjak, Srbin ili Hrvat neće živjeti bolje, ali to je evidentno posljednje čime SDA želi da se bavi. 

SDA je saopćila da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva RS.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.