23.1.2019. 21:04
2
Naša stranka: Potvrdili smo svoju opredijeljenost za NATO put
Naša stranka je iskazala svoju opredijeljenost za NATO put u svim svojim strateškim dokumentima i to potvrdila u medijskim nastupima.

Podsjećamo da je Naša stranka u Parlamentu BiH zauzela stav da neće podržati mandatara koji ne priznaje NATO put BiH - saopćeno je u srijedu iz Naše stranke, nakon optužbi da ta stranka nije zainteresirana za NATO put Bosne i Hercegovine.

U sinoćnjoj emisiji "Kontrast" Al Jazeere, gostovale su dvije zastupnice Parlamenta Federacije BiH - Sabina Ćudić iz Naše stranke i Alma Kratina iz Demokratske fronte, a razgovoralo se o uspostava vlasti u Federaciji i državi BiH.

Na pitanje voditelja emisije oko imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH, čiji izbor članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uvjetuju deblokadom NATO puta BiH, odnosno aktivacijom MAP-a, Sabina Ćudić iz Naše stranke je izjavila da nema smisla trošiti energiju na pitanjima oko kojih ne postoji konsenzus te da bi svu energiju trebalo skoncentrirati na evropski put BiH oko kojeg postoji konsenzus.

Ćudić je naglasila da je Naša stranka bezrezervno opredijeljena za NATO integracije, no smatra da se blokadom izbora mandatara ta bitka neće dobiti.

Iz Naše stranke poručuju da su ohrabreni jučerašnjom sjednicom predsjedništva SDP-a, te da očekuju od njihovog trećeg partnera u bh. bloku, Demokratske fronte, da donese istu odluku: da neće ići u koaliciju s nacionalnim strankama.

(NAP / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.