25.1.2019. 14:19
0
Amela Sofić o nedostatku reagenasa u KS: Zaprimili smo veliki broj upita od građana, činimo se da riješimo problem
Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić izjavila je da je nedostatak reagenasa u domovima zdravlja gorući problem i ministarstvo je zaprimilo veliki broj upita građana KS, te će učiniti sve da se situacija popravi i riješi problem.

Podsjetila je da su pacijenti imali mogućnost da refundiraju sredstva od Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za usluge koje nisu mogli obaviti u zdravstvenim ustanovama, te da nema razloga da se i u narednom periodu ne nastavi takva praksa.

- Naravno, to se odnosi na pacijente koji su obuhvaćeni osnovnim paketom zdravstvene zaštite - kazala je Sofić i pojasnila da su reagensi laboratorijske usluge koje su pokrivene osnovnim paketom zdravstvene zaštite, ali se odnosi i na sve slične usluge zdravstvene djelatnosti.

S obzirom da se danas na Skupštini KS prezentiraju izvještaji o poslovanju zdravstvenih ustanova KS u 2017.godini, na pitanje da li je zadovoljna izvještajima i šta treba promijeniti, ona je rekla da će u buduće nastojati da ti izvještaji budu što transparentniji, a radit će i na unapređenju rada tih ustanova kako bi one što uspješnije poslovale.

Istakla je i to da oni koji budu radili korektno i prema svim pravilima poslovanja, imat će podršku, ali o tome odlučuje i Vlada i Skupština „a ja sam samo jedna karika u nizu odlučivanja“.

- Insistirat ćemo na transparentnost u pružanju zdravstvenih usluga, zanavljanju kadra, a već smo na hitnoj sjednici Vlade KS odobrili zaposlenje dva neurohirurga jer je to bilo od izuzetno ekstremne važnosti za naše zdravstvo i u tom smjeru će biti i rad našeg ministarstva - istakla je ministrica Sofić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.