28.1.2019. 13:04
5
Kolegij medicinskih sestara tehničara KCUS-a kritikuje izjave zastupnika i predsjedavajućeg Skupštine KS, pohvale Sebiji Izetbegović
Kolegij medicinskih sestara tehničara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu očituje se na istupanja pojedinih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, u okviru podnošenja Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju KCUS, gdje se navodi da su „glavne medicinske sestre-tehničari bile uslovljene potpisivanjem članske karte – pristupnice u Stranku demokratske akcije u cilju dobijanja koeficijenta visoke stručne spreme“.
Oštro reagujemo na ovakve netačne istupe i provokacije, te licemjerstvo zastupnika koji na svaki način žele da diskredituju našu Ustanovu.  

Ponosni smo na naš KCUS i posao koji obavljamo i smatramo da smo svojim radom i Akademskim napredovanjem u profesiji mnogo ranije zaslužili da nam se prizna koeficijent visoke stručne spreme. 

Nakon 12 godina od završenog školovanja prvih generacija na Fakultetu zdravstvenih studija, jedino je  ovaj menadžment na čelu sa Generalnom direktoricom, prof.dr Sebijom Izetbegović prepoznao naš požrtvovani rad i potrebu za priznavanjem stručne spreme koja je dostojna našeg svakodnevnog rada, navodi se u saopćenju Kolegija. 

Želimo istaći da smo nezadovoljni što niko od zastupnika nije spomenuo da medicinske sestre-tehničari sa visokom stručnom spremom mogu biti dio rješenja u zdravstvenom sistemu i kreiranju zdravstvene politike. 

Međutim, to nas ni ne čudi, jer zastupnici koji iznose neistine i netačne informacije nisu ni upućeni u proces školovanja zdravstvenih kadrova na Fakultetima zdravstvenih studija, kao i njihove ingerencije u zdravstvenom sistemu, što bi bilo poželjno, kako bi mogli adekvatnije raspravljati o razvoju strategije zdravstva, a ne o zdravstvu raspravljati na osnovu paušalnih izjava pojedinaca. 

Međutim, ciljano se zaobilazi problem od strane vladajućih struktura u KS pa i zastupnika koji su iznijeli neistine, da se riješi dugogodišnji problem nepriznavanja profesije diplomiranih zdravstvenih radnika sa završenim Fakultetom zdravstvenih studija.

Odgovorno tvrdimo da nikada niti jedna diplomirana medicinska sestra-tehničar koja obnaša funkciju Glavne medicinske sestre OJ nije ucijenjena, niti na bilo koji drugi način uslovljena potpisivanjem, odnosno pristupanjem bilo kojoj političkoj partiji, pa niti Stranci demokratske akcije. 



(Lejla Trle) 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.