28.1.2019. 20:02
0
Višković: Problem s migrantima u BiH mogao bi postati ozbiljan
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upozorio je da bi problem migranata u BiH mogao postati ozbiljan, te istakao da je neophodno što prije formirati vlast na nivou BiH da bi se i to pitanje rješavalo na adekvatan način.

Komentarišući činjenicu da je policija jutros na banjalučkoj Željezničkoj stanici otkrila 32 migranta, Višković je rekao novinarima u Banjaluci da se samo njih pet prijavilo u lokalni imigracioni centar, dok su ostali nastavili put prema Bihaću.

Višković je rekao da raspolaže informacijom da Služba za poslove sa strancima BiH uskoro dobija najnoviju opremu u vezi sa očitavanjem koda sa pasoša migranata.

"To se čini da bi bio podignut bezbjednosni aspekt na viši nivo, jer među tim ljudima ima onih koji su skloni raznim aktivnostima i koji su učestvovali u raznim dešavanjima", dodao je premijer.

Višković je naglasio da formiranje vlasti na nivou BiH ne koči Republika Srpska, već da je to pitanje koje se mora riješiti unutar Federacije BiH.

"Republika Srpska pokazuje namjeru i izgleda da je jedinoj njoj stalo do BiH, jer oni kako se ponašaju sa druge strane, bez obzira koliko se kunu u BiH, izgleda da im nije stalo do BiH", istakao je Višković.

Višković je ponovo apelovao na formiranje vlasti na nivou BiH zbog, kako je rekao, svih građana, zbog BiH, te nekih pitanja iz nadležnosti i rada Vlade Republike Srpske.



(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.