29.1.2019. 12:04
0
Crnadak: Narodi u BiH više ne mogu čekati na bolji život
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da evropska budućnost BiH ne smije biti zarobljena u političkim igrama oko formiranja vlasti:

„Utvrđivanje odgovora na dodatnih 655 pitanja Evropske komisije kroz mehanizam koordinacije je dobar znak i Vijeće ministara i vlade Republike Srpske i Federacije BiH trebaju što prije da ih potvrde“, rekao je Crandak, saopćeno je iz Ministarstva.

„Evropska budućnost BiH je jedno od rijetkih krupnih pitanja oko kojeg smo svi jedinstveni i zato ne smije biti zarobljena u političkim igrama oko formiranja vlasti“, rekao je ministar Crnadak.

On je naveo da inicijativa SDA o promjeni imena Republike Srpske, deklaracija Hrvatskog narodnog sabora koja traži potpunu prekompoziciju Dejtonskog sporazuma te promjena stava vladajuće koalicije u Republici Srpskoj oko MAP-a samo su neke od tema koje su izazvale brojne reakcije „i koje će očigledno usporiti formiranje vlasti.“ 

„Narod u BiH, ni u Republici Srpskoj ni u Federaciji BiH, nema više vremena i ne može čekati da se završe stranačka nadmudrivanja kako bi se počelo živjeti bolje“, rekao je Crnadak.

„Bez odlaganja, svako treba da radi svoj posao, na svim nivoima vlasti, kako bi se što prije obezbijedio kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. Pored ovih poruka, kolegama ministrima iz zemalja članica Evropske unije na sastanku 1. februara u Bukureštu prenijet ću i apel da evropske institucije, nakon što prime odgovore, donesu odgovarajuće odluke vezane za BiH u najkraćim mogućim rokovima“, dodao je Crnadak, prenosi NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.