29.1.2019. 19:00
0
Komšić: Ova posjeta članova Predsjedništva BiH Briselu pravo ohrabrenje, nije bilo riječi o NATO-U
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon sastanaka sa Federicom Mogherini kazao je da je ova posjeta članova Predsjedništva BiH pravo ohrabrenje, javlja N1.

- Razgovarali smo o formiranju vlasti, teme oko drugih zadataka. Vidjet ćemo šta će biti na sljedećim susretima sa članovima Evropske komisije i Evropske unije, pa ćemo donijeti kompletan sud - poručio je član Predsjedništva BiH.

Na pitanje novinara da li je Mogherini komentarisala to da ga dio javnosti u BiH ne smatra legitimnim predstavnikom hrvatskog naroda, Komšić je odgovorio da je "Mogherini nezamislivo interesovala ta činjenica, pogotovo kad bi se šalili".

On je još rekao da nije bilo riječi o NATO-u, nego oko godišnjeg akcionog plana, te da se imenuje mandatar za sastav Vijeća ministara BiH.

- To nije postavljano kao pitanje u kapacitetu u kojem smo mi razgovarali sa Mogherini - poručio je Komšić.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.