4.2.2019. 19:01
0
Nove žrtve gripe: Za tri dana preminulo 10 pacijenata
Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je prijavljeno da je u periodu od 1. do 3. februara deset pacijenata preminulo od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je pet, dok su bolnice u Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju, te Psihijatrijska bolnica u Sokocu prijavile po jednog preminulog pacijenta. 

Radi se o osobama koje su bile teški hronični bolesnici, sa više komorbiditeta, a većina je već prethodno bila hospitalizirana zbog liječenja osnovnih bolesti.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. 

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupan sutra.

Iz Instituta još jednom podsjećaju građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova piše Avaz.

(Alen Avdić)

GripaZrtve
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.