5.2.2019. 14:35
0
KO SDP SBK: Zastupnici DF-a direktno utjecali da kandidat SDA prođe u Dom naroda FBiH
Danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine SBK sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Kantonalnog odbora (KO) SDP-a SBK.

Nakon provedenog glasanja, iz reda srpskog naroda u Dom naroda FBiH izabrana je Ljubinska Atanasijević iz Kluba SDP-a BiH.

- Ono što je bilo posebno zanimljivo je izbor predstavnika iz reda bošnjačkog naroda, gdje su prilikom glasanja zastupnici Demokratske fronte direktno utjecali da prođe kandidat s liste SDA.

Da je bilo drugačije, da su zastupnici DF-a podržali listu SDP-a, u Dom naroda bi bio izabran predstavnik iz SDP-a, s obzirom na to da su ga podržali svi ostali zastupnici iz opozicionih stranaka u Skupštini SBK. 

Znači li to da će DF podržati i formiranje Vlade SBK - upitali su se iz SDP-a.

(Alen Avdić)


DFSDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.