6.2.2019. 11:10
0
Tragedija shrvala porodicu Redžić: Jasmin preminuo u 23. godini života, porodica u teškoj finansijskoj situaciji
FOTO: Dnevni Avaz
Jasmin Redžić (23), mještanin Gornje Puharske u Prijedoru, umro je nakon kraće bolesti, koja je iznenadila sve one koji su poznavali ovog mladića, piše danas Dnevni Avaz.

Tragedijom shrvana porodica, komšije i prijatelji, koji će prerarno preminulog mladića pamtiti po dobroti i kao nekoga ko je uvijek, i pored teške porodične situacije, bio spreman na šalu, oprostili su se od njega na dženazi u ponedjeljak na mjesnom mezarju u Gornjoj Puharskoj.

Kako je za Avaz ispričala njegova sestra Arnela Redžić, Jasmin je podlegao od jake upale mozga nedugo nakon bolničkog zbrinjavanja u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci. 

- Nije imao temperaturu, ali je strašno kašljao. Uzimao je antibiotike, bio nekoliko puta na slikanju pluća, na inhalaciji, infuziji, ali kašalj nije prestajao – govori Arnela i dodaje da je, nakon posljednje kontrole u četvrtak, upućen u bolnicu u Prijedoru, prenosi Avaz.

Trebao je to, prema Arnelnim riječima, biti jedan rutinski pregled, ali su ga u bolnici zadržali zbog kašlja i odatle iste večeri oko ponoći, u stanju vještačke kome, hitno prebacili na daljnje liječenje u Banju Luku, gdje je preminuo 2. februara.

Da sve bude gore, nad porodica živi u teškoj finansijskoj situaciji. Žive u nedovršenoj kući, odnosno u samo dvije opremljene sobe borave roditelji preminulog Jasmina, majka Fatima i otac Enver, braća Senad i Enel, sestra Arnela i bratić Anel. Sestra Jasmina sa suprugom živi u Zagrebu, prenosi Dnevni Avaz.

- Očajni smo, cijela porodica. Otac, koji je bio najviše vezan za njega, ne progovara. Jednostavno, nije isti, majka guta suze i potpuno je izgubljena, ni braći nije lako. On je bio naša dobrica, naša nada i nismo vjerovali da će se to tako završiti - kaže Arnela, prenosi Avaz.

Pomoć u adaptaciji potkrovlja ovoj porodici najavili su i iz Humanitarne organizacije “Humano brdo 2010”. Svi oni koji se žele uključiti u akciju pomoći Redžićima u ovim najtežim trenucima, mogu pozvati Arnelu na broj telefona 065 742 340.

(Haris Ahbabović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.