6.2.2019. 12:03
0
Nikola Špirić poručio: Izgleda da samo migranti doživljavaju BiH svojom!
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je u izjavi Srni da Savjet ministara uživa u svom tehničkom mandatu i koči sve procese, te bi se vrlo lako moglo desiti da u EU prije stignu migranti iz BiH nego odgovori na upitnik koji se navodno pripremaju.

Špirić je istakao da nikoga u BiH ne zanima što je juče Operativna grupa za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom dala rok od deset dana Ministarstvu bezbjednosti da odredi status privremenih prihvatnih centara ili će ih rasformirati. 

"Ignorantski odnos prema migrantskoj krizi više je nego zabrinjavajući i rješevanju problema nikako ne ide u prilog činjenica da je izvršna vlast u tehničkom mandate i da nisu formirana oba doma zakonodavne vlasti", naglasio je Špirić. 

On je rekao da ništa ne čudi u zemlji apsurda gdje su više gradova obišli migranti nego ministri koji treba da im obezbijede adekvatan smještaj i odrede im bilo kakav pravni status. 

"Izgleda da samo migranti doživljavaju BiH svojom, a ako se nastavi sa ovakvim odnosom prema njima uskoro će povratnici tražiti azil od pridošlica iz Azije i Afrike", upozorio je Špirić.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.