7.2.2019. 11:50
0
"Dok se država bori sa poplavama, zastupnici sebi povećali paušale. Ovo je sramna odluka!"
Hrvatska stranka BiH najoštrije osuđuje odluku zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona da sebi i svojim strankama povećaju paušale, saopćeno je iz HS-a.

U pisanoj reakciji iz te stranke navode: 

“Ovo je očit primjer i dokaz da vladajući ne vode računa o narodu i građanima i da je to još jedna u nizu predizbornih prevara.

Ovih dana svjedoci smo velikih poplava na prostoru SBK a koja je nastala kao rezultat ne brige vlasti da osigura čišćenje rijeka i kanala kako narod ne bi trpio ovakve štete. Nakon sazivanja hitne vanredne sjednice očekivali smo, u najmanju ruku, odluku da se za nastalu štetu osigura dio proračunskih sredstava kako bi se pomoglo najugroženijim nakon katastrofalne poplave, međutim i ovaj put nisu nas iznenadili. Dok se narod golim rukama bori da spasi što se spasiti može vladajući u isto vrijeme donose ovakvu sramnu odluku.

„Narod i domovina“ - „Razvoj i o(p)stanak“ – „Zajedništvo“ su predizborni slogani oko kojih su se borili, optuživali i natjecali tko će ih više uzvikivati a nakon izbora zaboravili su da je narod u problemima te i dalje vode računa samo o osobnom razvitku i ostanku, a pokazali su i zavidnu razinu zajedništva u donošenju za njih veoma važne odluke, ovaj put da si povećaju plaće, a sutra tko zna što.”

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.